Waarom onze collega’s zo graag bij ons werken

Altijd uitdaging en heel veel afwisseling

Werken bij Jansen Hoveniers is afwisselend en uitdagend. Geen twee dagen zijn hetzelfde en er zijn volop mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Onze collega’s vertellen je graag waarom zij al jarenlang met veel plezier hun werk doen bij onze klanten in de tuin. 

Mooie, exclusieve tuinen

Voor Lars Klijs was een stage elf jaar geleden de opstap naar een baan bij Jansen Hoveniers. “En ik heb nooit ergens anders willen werken. Er is altijd heel veel uitdaging en afwisseling, zeker ook omdat we voornamelijk in particuliere tuinen werken. Voor een hovenier is dat heerlijk, want je bent niet dagenlang lange hagen aan het knippen, maar je werkzaamheden zijn heel afwisselend. Daarnaast is het uitdagend dat je in mooie, exclusieve tuinen werkt met alles erop en eraan: beregeningssystemen, robotmaaiers, noem maar op. Het is leuk om je met dat soort technieken bezig te houden. Zelf werk ik voornamelijk in het tuinonderhoud; ik heb mijn eigen, vaste klanten waar ik eens in de zoveel tijd kom. Met hen bouw je een band op, dat is prettig. Daarnaast werk ik sinds een tijdje een dag per week op kantoor als projectleider. Ik had namelijk aangegeven dat ik door wilde groeien en die kans krijg je bij Jansen Hoveniers gelukkig ook, als je ambitie hebt en inzet toont. Dat maakt Jansen een heel fijne werkgever.”

Van alle markten thuis

Stan Jongmans kwam via een oud-klasgenoot bij Jansen Hoveniers terecht. “Hij werkte al bij Jansen en was heel positief. Daarna heb ik een open sollicitatie gestuurd en mocht ik op gesprek komen. Dat was al meteen heel positief en niet lang daarna mocht ik beginnen. Dat is nu acht jaar geleden en ik ga nog steeds met plezier naar mijn werk. Ik doe met name de aanleg van tuinen en dat bevalt me heel goed. Omdat het particuliere tuinen zijn, ben je veel onder de mensen en heb je veel aanspraak. Heel anders dan wanneer je bijvoorbeeld bij een gemeente werkt. Het aanleggen van tuinen is heel divers werk. We verzorgen natuurlijk de aanplant, maar we leggen ook de sierbestrating in de tuin. Dat is bij Jansen Hoveniers vaak net wat anders dan anders, omdat we bijvoorbeeld veel met keramische tegels werken en die ook vaak in drainagemortel leggen. Mijn collega’s en ik zijn van alle markten thuis en die afwisseling is het leuke ervan. Daarnaast vind ik het heel prettig dat het team van Jansen Hoveniers bijna voelt als een familie. Je wordt hier als nieuwe collega met open armen ontvangen en jong en oud werkt samen aan het mooiste resultaat. De sfeer is top.”

Het onmogelijke mogelijk maken

Ook Kevin van Ligten vindt de sfeer bij Jansen Hoveniers heel prettig. “Dit is een bedrijf zoals ik nog nooit heb meegemaakt. De benadering is heel persoonlijk en wanneer je bijvoorbeeld interesse hebt in nieuwe ontwikkelingen of een cursus wilt volgen, is daar ruimte voor. Zelf werk ik nu ongeveer vijf jaar bij Jansen Hoveniers en sindsdien zijn nog geen twee dagen hetzelfde geweest. De variëteit aan tuinen is heel groot en die afwisseling maakt het leuk. Ik werk in de tuinaanleg en de ene keer ben je bezig met meer bouwkundig werk, de volgende dag ben je aan het planten. Het is altijd weer anders. Bij iedere klant gebruik je weer ander materiaal en vaak maken we het onmogelijke mogelijk. Zo hebben we laatst bijvoorbeeld een grote kunststof wand op maat laten maken en in een tuin geplaatst. En een tijdje geleden hebben we keramische tegels rond gezaagd voor een tuin waarin veel ronde vormen zitten. Als je dan tóch precies de tuin weet te realiseren die de klant wil, is dat altijd weer bijzonder.”

Leerlingen begeleiden

Corné Timmers houdt zich met name bezig met het onderhouden van tuinen en dat bevalt hem heel goed. “Al toen ik twee jaar geleden voor het eerst op sollicitatiegesprek mocht, was ik onder de indruk van hoe mooi en groot het bedrijf is. De tuinen die Jansen Hoveniers realiseert en onderhoudt, zijn met name bij particulieren in het hogere segment. Dat betekent dat je als hovenier echt mooi werk kunt afleveren en daar heb je veel eer van. Ik zie meerdere keren per jaar dezelfde klanten en dat is natuurlijk ook leuk. Ik mocht vanaf het begin zelfstandig aan de slag en het is fijn dat je dat vertrouwen krijgt. Zelf ben ik nu bezig met een cursus om praktijkbegeleider voor leerlingen te worden. Ik vind het namelijk heel leuk om leerlingen te begeleiden en hen het vak te leren. Dat werd opgemerkt en toen kreeg ik de vraag of ik daar wat meer mee wilde doen en de cursus wilde volgen. Dat je bij Jansen Hoveniers dit soort kansen krijgt, vind ik heel bijzonder.” 

Reageren:

Wil jij ook bij ons aan de slag? Stuur ons dan je sollicitatie en curriculum vitae via ons sollicitatieformulier

Solliciteren?

Ben jij ambitieus? Vind jij het heerlijk om buiten te werken? En zoek jij een nieuwe uitdaging in een groeiend hoveniersbedrijf, waar geen dag hetzelfde is? Stuur ons dan je sollicitatie en curriculum vitae.