5 x favoriete groenblijvende klimplanten

Een tuin met schuttingen of muren leent zich er perfect voor om te werken met klimplanten. Het zorgt voor hoogte, een speels effect én een groene tuin. Vooral van dat laatste gaat ons hart sneller kloppen. Omdat er enorm veel klimplanten zijn, helpen wij u op weg in onze blogreeks over klimplanten. Ditmaal onze 5 favoriete, groenblijvende klimplanten:

Clematis Armandii

Een groenblijvende Clematis? De Clematis houdt uw tuin ook in de winter groen. En dat is precies wat u wilt. De glanzende bladeren zijn leerachtig en donkergroen én blijven het hele jaar zitten. De heerlijk geurende Clematis bloem zijn er door de verschillende kweekvormen in witte en roze bloemen. 

Bloeiperiode: april - mei
Klimhoogte: tot 3,5 meter
Licht: Zon

Clematis Early Sensation

Een andere wintergroene Clematis is de Clematis early sensation. Dit soort staat bekend om zijn sierlijkheid. Na de bloeiperiode geeft de Clematis Early Sensation prachtige vruchtpluizen, wat een lust is voor het oog. 

Bloeiperiode: maart - april
Klimhoogte: tot 2,5 meter
Licht: zon

Kamperfoelie (Lonicera henryi)

De klimmende kamperfoelie is een halfwintergroene klimplant, die tijdens zachte winters groen blijft. In tegenstelling tot de bekende Kamperfoelie, zijn de bloemen wat kleiner. Na de bloeiperiode van juni - juli ontstan er blauwzwarte vruchten om van te genieten!

Bloeiperiode: juni - juli
Klimhoogte: 4 meter
Licht: Zon, halfschaduw

Toscaanse jasmijn (Trachelospernum jasminoides)

Wintergroen met witte, geurende bloemen: de Toscaanse Jasmijn ofwel Sterjasmijn. Deze groenblijvende klimplant groeit het liefst in de volle zon én tegen een muur of schutting. De ranken zoeken steun en draaien zich eromheen als ze de steun gevonden hebben. Een stuk gaas of trellis biedt ze genoeg steun. 

Bloeiperiode: juni - september
Klimhoogte: tot 5 meter
Licht: Volle zon

Klimop (Hedera)

Alhoewel wij pas écht verliefd worden op klimplanten met bloemen, mag de klimop (Hedera) niet ontbreken in ons rijtje. Het is één van de meest gebruikte klimplanten. 

Bloeiperiode: september - oktober
Klimhoogte: 6 meter
Licht: schaduw tot volle zon