Alle opties voor een overkapping in de tuin

Niets is zo fijn als genieten van buiten zijn in uw eigen tuin. Maar in Nederland is het buitenseizoen meestal niet zo lang – althans, het seizoen waarin het aangenaam is om buiten te vertoeven. Wilt u eigenlijk ook langer van het buitenleven genieten? Overweeg dan eens een overkapping. Deze zijn er in veel soorten, maten en materialen. 
 

Waarom een overkapping in de tuin?

Met een overkapping verlengt u het buitenseizoen. Want onder een overkapping is het al vroeger in het voorjaar prettig om buiten te zitten en kunt u ook in het najaar langer van de tuin genieten. Een overkapping of veranda biedt beschutting tegen regen en wind, zodat het aangenamer toeven is dan op een onoverdekt terras. Bovendien biedt een veranda u de mogelijkheid om ook op hete dagen in de schaduw te genieten van uw tuin: een losse parasol is niet meer nodig!

Een moderne overkapping

Wat voor overkapping u kiest, hangt natuurlijk grotendeels samen met de stijl van uw huis en tuin. Een strakke, moderne overkapping is in veel gevallen een goede optie omdat het tijdloos is en u er heel veel kanten mee op kunt. Bovendien kunt u dit combineren met bijvoorbeeld gevelbekleding voor een mooi contrast: een strakke, witte overkapping met gevelbekleding van thermisch bewerkt hout voor een organische touch. Zo wordt de overkapping een verlengstuk van uw huis en creëert u er een echte tuinkamer mee. 

Overkapping in landelijke stijl

Bij een woning in een landelijke, rustieke stijl is een moderne overkapping niet altijd de beste keuze. Een landelijke overkapping past daar beter bij. Van robuust Frans eikenhout, met een klassieke pen-en-gatverbinding, bijvoorbeeld. Om eenheid te creëren kunt u ervoor kiezen om de dakbedekking die op uw woning zit, ook te verwerken in de overkapping. Zeker wanneer u een rieten dak heeft, is dat mooi. 

Overkapping met lamellen

Wilt u zelf bepalen hoeveel zon er wel (of niet!) onder uw overkapping mag komen? Dan is een veranda met lamellen ideaal. Zeker wanneer deze lamellen beweegbaar zijn en u ze zelf, al naar gelang het weer en uw voorkeuren, kunt openen of sluiten. Dit type overkapping wordt meestal gemaakt van een combinatie van materialen: een houten skelet, maar met een kap van aluminium.  

Poolhouse met veranda

Heeft u een zwembad in de tuin, of bent u van plan er één te laten aanleggen? Creëer extra luxe in de tuin met een poolhouse met een veranda. In de poolhouse kunt u de zwembadinstallatie kwijt, maar bijvoorbeeld ook wellnessfaciliteiten, zoals een sauna. Wanneer u de poolhouse uitbreidt met een veranda heeft u de perfecte loungeplek naast het zwembad. Zeker als er ook een buitenkeuken te vinden is onder de overkapping! 

Uw overkapping bij Brouwers Houtbouw

Wilt u nog langer van uw tuin genieten en overweegt u een overkapping? Onze partner Brouwers Houtbouw, gevestigd op hetzelfde terrein als Jansen Hoveniers, levert al jarenlang vakwerk in diverse soorten hout. Ontdek de mogelijkheden voor een overkapping in uw tuin en verleng het buitenseizoen!