De hele zomer zorgeloos zwemmen

Een eigen zwembad is de ultieme luxe. Een vakantiegevoel in je eigen tuin, werken aan de conditie of juist heerlijk ronddobberen tijdens een warme dag: alles kan. Maar aan zo’n zwembad heb je ook veel onderhoud. Toch? Nee! Wanneer u kiest voor een volledig geautomatiseerd zwembad wordt het onderhoud tot een minimum beperkt. En dat kleine beetje onderhoud dat er nog is, kunt u ondervangen met een onderhoudscontract. Zo wordt zwemmen echt zorgeloos. 

Geautomatiseerd zwembad

Zwembadwater moet helder en schoon zijn. Om dat zo te houden, heeft een zwembad een filterinstallatie met een pomp die ervoor zorgt dat het water schoon blijft. Vroeger was het nodig om bepaalde waarden in het water, zoals het chloorgehalte en de zuurgraad, handmatig te meten en de benodigde chemicaliën aan de filterinstallatie toe te voegen. Tegenwoordig zijn er echter systemen die deze metingen én de toevoegingen volledig geautomatiseerd uitvoeren! 

Altijd een goed gevuld zwembad

U wilt graag dat het waterpeil van uw zwembad op hetzelfde niveau blijft. Door oorzaken als verdamping kan dit echter zakken. Een geautomatiseerde niveauregeling signaleert dat het waterpeil zakt en zorgt er automatisch voor dat het wordt aangevuld. 

Een afgedekt zwembad

Een zwembadafdekking heeft veel voordelen. Zo levert het een bijdrage aan de temperatuur van het zwemwater, voorkomt het dat er blaadjes en vuil in het water vallen en verhoogt het de veiligheid wanneer er bijvoorbeeld kleine kinderen in de buurt zijn. Een Rolldeck zwembadafdekking kan stijlvol worden geïntegreerd in de zwembadrand. Bovendien kunt u deze afdekking bedienen met een app. Makkelijker kan het niet! 

Onderhoudscontract voor uw zwembad

Hoe geautomatiseerd uw zwembad ook is: enig onderhoud blijft altijd nodig, bijvoorbeeld aan de filterinstallatie. Wilt u dat liever uit handen geven? Bouwman Zwembaden, partner van Jansen Hoveniers, biedt de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. Daarmee weet u zeker dat het periodiek onderhoud, zoals de zomer- en winterbeurt, van uw zwembad in professionele handen is. Het enige dat u nog hoeft te doen is genieten!