Maak uw gebouw uniek met gevelbekleding

Een strakke, moderne woning of bedrijfspand kan al snel een wat kille uitstraling krijgen, zeker wanneer er vooral tinten als wit en grijs worden gebruikt. Dat geldt ook voor een overkapping of een saaie schutting. Wilt u het huis voorzien van een organische, meer natuurlijke touch? Dan is gevelbekleding van hout een perfecte oplossing. 

Houten gevelbekleding

Gevelbekleding is een goede manier om een strak ontwerp toch een luxe, moderne uitstraling te geven. Trekt een houten gevelelement u wel aan? Maar bent u bang voor het schilderwerk en het onderhoud dat daarbij komt kijken? Dan is het goed om te weten dat Brouwers Houtbouw, partner van Jansen Hoveniers, prachtige overkappingen, bijgebouwen en gevelbekleding ontwerpt en produceert van thermisch behandeld naald- en essenhout. Dit heeft als groot voordeel dat het onderhoudsvrij is. Schilderen is dus niet nodig!

Gevelbekleding van duurzaam hout

Voor de gevelbekleding maakt Brouwers Houtbouw gebruik van HOTwood: een afkorting voor Heated Outdoor Timber-wood. Dit essen- en naaldhout is thermisch behandeld, zónder dat er chemicaliën zijn toegevoegd. Dankzij deze behandeling krijgt het hout dezelfde hardheid als tropisch hardhout en dat maakt deze keuze heel duurzaam. U spaart namelijk de tropische regenwouden en u weet zeker dat het hout een FSC- én PEFC-keurmerk heeft. Bovendien vergrijst het hout op een mooie, egale manier en heeft het een lange levensduur, zodat het na verloop van tijd niet vervangen hoeft te worden. Dit alle smaakt van essen- en naaldhout een perfect alternatief voor tropisch hardhout. 

Binnen en buiten

Zit in de ontwerpfase van uw woning? Het thermisch behandeld hout is niet alleen bruikbaar als gevelbekleding, maar ook binnenshuis toe te passen. Daardoor worden binnen en buiten echt één geheel en wordt uw nieuwe huis een unieke eyecatcher. 

Strakke gevelbekleding

De gevelbekleding van HOTwood kan op een bijzonder strakke manier geplaatst worden, met blinde bevestiging. Er zijn dus geen spijkers of schroeven zichtbaar. Brouwers Houtbouw is als één van de koplopers Zuid-West Nederland en België als het gaat om het toepassen van HOTwood in gevelbekleding die uw woning een unieke uitstraling geeft. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!