Jansen Hoveniers

Dakterras beplanting

Een dakterras moet méér zijn dan een terras op het dak. Op uw dakterras wilt u niet alleen genieten van fijne tuinmeubelen, maar ook van groen en leven. U heeft tegelijkertijd echter ook te maken met de beperkingen die de draagkracht van uw dak met zich meebrengt. Dakterras beplanting is dus van belang voor uw daktuin.

Ondergrond voor beplanting

De specialisten van Jansen Hoveniers hebben veel ervaring met het ontwerpen van daktuinen en dakterrassen en we weten dus precies hoe ze de draagkracht van uw dakterras optimaal kunnen benutten. We gebruiken ingenieuze constructies voor de terrasvloer, zodat het gewicht goed wordt verdeeld. Bovendien zijn er talloze plantenbakken van ultralicht materiaal op de markt, die het mogelijk maken om de beplanting van uw dakterras divers en vol te maken.

Dakterras beplanting kiezen

Bij het kiezen van de planten van uw dakterras is het belangrijk om rekening te houden met enkele zaken die op de grond niet, of in mindere mate, spelen. Op een dak zijn uw planten bijvoorbeeld meer blootgesteld aan de wind dan ze in een (beschutte) tuin zijn. Dat maakt sommige planten minder geschikt voor een dakterras. Beplanting die wél goed gedijt op een dakterras, is bijvoorbeeld de olijfwilg, siergrassen of zelfs bamboe. Kies dan niet een te hoge variant, want die waait gemakkelijker om.

Dakterras laten aanleggen

Wilt u een mooi en uniek dakterras, maar vindt u het ingewikkeld om zelf te bepalen welke beplanting nu wel of juist niet geschikt is? Dan is het een goed idee om het ontwerpen en aanleggen van uw dakterras over te laten aan een partner die veel ervaring heeft met het beplanten van dakterrassen. Jansen Hoveniers is zo’n partner. We hebben veel expertise op het gebied van daktuinen en we zorgen er niet alleen voor dat uw dakterras wordt voorzien van de juiste planten, maar ook dat het qua ontwerp precies aansluit bij uw wensen. Meer weten? Maak gerust een afspraak!

Daktuinen | Jansen Hoveniers

Daktuin

Geniet van een tuin op een hoog niveau!
Vergroot uw woonoppervlak met een daktuin van Jansen Hoveniers.

Wilt u ook een tuin
die uw zinnen prikkelt?

wij ontwerpen uw droomtuin!

Meer weten over onze unieke tuinen?

Wij inspireren u graag!