Groendaken

Groener leven is een wens van veel mensen. Het beste startpunt daarvoor is natuurlijk uw eigen woning. Uw woning groener en duurzamer maken kan op diverse manieren. Eén daarvan is het realiseren van een groendak op uw huis. Groendaken zijn namelijk niet alleen mooi, maar zorgen ook voor een betere dakisolatie én voor een betere afvoer van regenwater.

Duurzame groendaken

Bij het aanleggen van groendaken wordt gebruikgemaakt van sedumplanten, een soort vetplant die weinig onderhoud nodig heeft en die in verschillende kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar is. Zo past het groendak altijd perfect bij uw woning. Met een groendak zet u een belangrijke stap naar het verduurzamen van uw woning, tuinhuis, poolhouse of garage. Het groendak heeft namelijk een sterk isolerende werking. Daardoor kunt u aanzienlijk besparen op uw energiekosten. Bovendien neemt een groendak CO2 op en levert het zuurstof aan de omgeving.

Groendaken en biodiversiteit

Groendaken dragen bij aan het in stand houden van de biodiversiteit. Ze trekken namelijk tal van insecten aan, die op hun beurt weer vogels naar het dak lokken. Ook kan een groendak een belangrijke rol spelen bij het oplossen van wateroverlast na hevige regen. De sedumplanten op het groendak nemen veel regelwater op. Water dat ze niet kunnen opnemen, wordt via de dakgoot alsnog afgevoerd – maar pas een hele tijd na de regenbui. Zo zorgen groendaken ervoor dat het riool niet overbelast raakt.

Meer weten over groendaken?

Bij Jansen Hoveniers hebben we inmiddels veel ervaring opgedaan in het aanleggen en onderhouden van groendaken. Onze hoveniers zijn bedreven in het aanleggen van deze bijzondere tuinen op grote hoogte en kunnen ook het weinige onderhoud dat deze daken met zich meebrengen, voor hun rekening nemen. Wilt u meer weten over groendaken en de mogelijkheden voor uw woning verkennen? Neem dan contact met ons op voor een afspraak!