Groendaken aanleggen

In steeds meer steden en dorpen zie je groendaken opduiken. Die zien er niet alleen mooi uit, maar ze zijn ook nog eens heel goed voor het milieu. Groendaken – ook wel sedumdaken genoemd, omdat de vetplantjes die ervoor worden gebruikt, sedum heten – leveren een bijdrage aan het terugdringen van wateroverlast na hevige regen en ze kunnen bijna overal worden toegepast.

Aanleggen groendaken: expertise

Groendaken zijn bij veel woningen, garages en bijgebouwen toepasbaar. Zowel schuine daken als platte daken kunnen worden omgeturnd in duurzame groendaken. Wel is het dan van belang om te weten of de dakconstructie stevig genoeg is. De experts van Jansen Hoveniers hebben inmiddels ruimschoots ervaring met het aanleggen van groendaken en kunnen voor u berekenen of uw dak hiervoor geschikt is.

Groendaken: isolerend en duurzaam

Een groendak aanleggen bij uw woning kan u op termijn geld besparen. In de eerste plaats heeft het dak een sterk isolerende werking, waardoor het u een besparing op de energiekosten kan opleveren. Daarnaast zorgt een groendak er ook voor dat het dak eronder minder snel slijt. Dat gaat dus langer mee en hoeft niet zo snel vervangen te worden. Dat maakt van een groendak een duurzame en uiteindelijk geldbesparende maatregel.

Wateroverlast verminderen met groendak

Een ander voordeel van een groendak is dat het wateroverlast vermindert. Hoewel de totale neerslagsom in Nederland al jaren daalt, valt de neerslag die we wél hebben tegenwoordig steeds vaker in de vorm van korte en hevige buien. De riolering kan al dat water ineens niet goed aan. Groendaken slaan het overtollige regenwater op en laten uiteindelijk wel water los dat ze niet nodig hebben, maar doen dat heel geleidelijk. Zo vermindert een goed aangelegd groendak wateroverlast in de wijk.

Laat uw groendak aanleggen door Jansen Hoveniers

Het aanleggen van groendaken is een vak apart. Een vak dat de experts van Jansen Hoveniers tot in de finesses beheersen. Ook het (overigens zeer beperkte) onderhoud nemen ze graag voor hun rekening. Ontdek de mogelijkheden van een groendak voor uw woning en maak een afspraak met ons. We vertellen u er graag alles over.