Sedumdak

Wist u dat Jansen Hoveniers niet alleen tuinen aanlegt op de grond, maar ook op daken van huizen, appartementencomplexen en gebouwen? Een mooi aangekleed dakterras of een daktuin, bijvoorbeeld. Maar ook een volledig groen dak is mogelijk. Dat is niet alleen mooi om te zien, maar ook buitengewoon duurzaam!

Groen sedumdak

Een groen dak wordt voorzien van vetplanten, ook wel sedum genoemd. Er zijn verschillende soorten en kleuren sedum, dus hoe uw groene dak er precies uit gaat zien, bepaalt u helemaal zelf. Uiteraard krijgt u hierin wel advies en ondersteuning van Jansen Hoveniers. Overigens kan een sedumdak zowel op een plat dak als een schuin dak worden gerealiseerd. Zolang de dakconstructie stevig genoeg is, is het dak geschikt om sedum op te plaatsen! Wij berekenen de benodigde dakconstructie graag voor u.

Voordelen sedumdak

Een sedumdak heeft tal van voordelen. Zo gaat uw dakbedekking veel langer mee omdat hij niet slijt: hij wordt immers niet meer blootgesteld aan invloeden als zonlicht. Daarnaast kent een sedumdak sterk isolerende eigenschappen. U bespaart dus op uw energiekosten én uw huis wordt er een stuk behaaglijker door!

Biodiversiteit

Maar een sedumdak heeft niet alleen voordelen voor uzelf. U draagt met een groen dak ook bij aan de biodiversiteit in de stad, omdat in een sedumdak allerlei insecten leven die weer vogels aantrekken. En, heel belangrijk: met een sedumdak ontlast u de riolering. Want regen die op het dak valt, wordt grotendeels opgenomen door de planten. Het water dat de planten niet nodig hebben, gaat uiteindelijk wel het riool in, maar pas lang na de bui. Zo draagt uw groene dak bij aan een oplossing voor de wateroverlast die steeds vaker ontstaat na hevige regenbuien.

Uw sedumdak

Jansen Hoveniers kan uw sedumdak aanleggen én onderhouden. Wilt u daar meer over weten? We vertellen u graag hoe wij uw dak groen en duurzaam kunnen maken! Neem gerust contact op voor meer informatie.