Sedumdaken

We hebben in Nederland de laatste jaren last van droogte. Maar áls het regent, plenst het ook hard door – en valt er vaak meer regen dan de riolering en de dakgoot aankunnen. Daarom worden groene daken, of sedumdaken, steeds populairder.

Aanleg sedumdaken

Jansen Hoveniers kan u voorzien van een groen dak, waarop vetplanten groeien - ook wel sedum genoemd. Omdat er veel soorten en kleuren sedum zijn, kunnen we unieke sedumdaken realiseren. Ook maakt het niet uit of u een plat dak of een schuin dak heeft: sedumdaken zijn overal toepasbaar. De enige voorwaarde is een stevige dakconstructie – deze berekenen wij graag voor u!

Duurzame sedumdaken

Hoe meer sedumdaken, hoe duurzamer de stad of het dorp wordt. Want een sedumdak levert een bijdrage aan de biodiversiteit. Er komen insecten en vogels op af, die zorgen voor leven in uw stad. Bovendien nemen sedumdaken veel regenwater op. Een groot voordeel in een tijd waarin de regen die zich wél aandient, meestal valt in de vorm van hevige hoosbuien. Hebben de planten niet al het water nodig dat er valt, dan gaat het overtollige water uiteindelijk wel het riool in – maar pas nadat de bui is opgehouden. En is het langere tijd droog? Daar kunnen de vetplanten gelukkig prima tegen.

Sedumdaken voorkomen slijtage

Niet alleen voor de leefomgeving zijn sedumdaken goed. Ze zorgen er ook voor dat dakbedekking minder snel slijt. Want invloeden als zonlicht krijgen geen kans meer. Ook hebben sedumdaken een sterk isolerende werking, waardoor u energie kunt besparen. Duurzaam én voordelig, dus!

Meer weten over sedumdaken?

Bent u geïnspireerd geraakt en wilt u meer weten over sedumdaken? Neem dan contact met ons op. We vertellen u graag meer over de manier waarop we uw sedumdak kunnen aanleggen en onderhouden. Maak een afspraak voor meer informatie.