Rotonde Sint Willebrord feestelijk geopend

De compleet vernieuwde rotonde in Sint Willebrord is donderdagochtend feestelijk geopend door wethouder Lazeroms en een leerling van groep 7 van basisschool Maria Goretti. Zij plantten een berk op de rotonde. Daarna brachten diverse kinderen metalen vogels aan op houten palen, als symbool van de duurzaamheid van de rotonde én de toekomst. 
 

Ontwerp rotonde

De kinderen van de basisschool waren de eregasten tijdens de opening, omdat zij tijdens een project op school veel ideeën hebben bedacht voor het ontwerp van de nieuwe rotonde. Die ideeën zijn, samen met de inbreng van zo’n 150 andere inwoners van Sint Willebrord en omstreken, meegenomen in het ontwerp voor de rotonde. De rotonde is een geschenk van Jansen Hoveniers en De Krom bv, in samenwerking met de gemeente Rucphen.

Willebrordse elementen

In de rotonde zijn typisch Willebrordse elementen opgenomen. Zo verwijst de beplanting – met onder meer heide en gagel – naar het dorp en komen elementen als sport, historie en ambacht terug in de Cortenstalen elementen in de rotonde. De rotonde is daarnaast heel duurzaam: voor de verhardingen is gebruik gemaakt van hergebruikte stenen en de ondergrond daarvan is zodanig bewerkt dat onkruid geen kans krijgt. Daarnaast komen op de planten veel insecten, zoals vlinders, af. Het onderhoud van de rotonde wordt verzorgd door Jansen Hoveniers. 

Eigentijdse entree

Om iedereen wat verkoeling te bieden, kregen alle passanten van de rotonde tijdens de opening een verfrissend flesje water aangeboden om zo in de feestvreugde te delen. Bij de opening waren, naast de wethouders Lazeroms van ruimtelijke ordening en fysieke leefomgeving en Matthijssen van cultuur en monumenten ook burgemeester Marjolein van der Meer Mohr aanwezig. “De beide bedrijven hebben hier een eigentijdse, Willebrordse entree voor het dorp gerealiseerd, waar we heel blij mee mogen zijn. Ik wil de bedrijven heel hartelijk danken voor hun inzet”, aldus wethouder Lazeroms tijdens zijn toespraak. 
 

Realisatie

Nieuwgierig hoe Jansen Hoveniers de nieuwe entree heeft gerealiseerd? Bekijk de making-of video! 

Op zoek naar meer inspiratie?