Week van ons water - Grijs eruit, groen erin!

Grijs eruit, groen erin!

Een mooie, groene, bloeiende tuin met weinig bestrating is niet alleen mooi, maar zorgt ook voor minder wateroverlast doordat regenwater beter kan wegzakken in de grond. Toch zijn tuinen die grotendeels zijn betegeld de laatste jaren sterk ik opkomst. Veel mensen zouden wel graag een groene tuin willen, maar denken dat ze daar geen tijd voor hebben. Geldt dat ook voor u? Dan dagen de gemeente Rucphen en Jansen Hoveniers u graag uit om uw tuin te vergroenen! 

Grijs eruit, groen erin

Met een groene tuin helpt u wateroverlast te bestrijden, omdat het water dan beter weg kan zakken in de aarde en niet het riool in hoeft. Ook is een groene tuin koeler op die hete zomerdagen en verbetert groen de luchtkwaliteit. En natuurlijk prikkelt een groene, geurige, kleurige tuin uw zintuigen veel meer dan een grotendeels verharde tuin. Een groene tuin hoeft niet zoveel werk te zijn als u denkt. Er zijn namelijk veel planten die maar weinig onderhoud nodig hebben.

Lever uw bestrating in

Wilt u ook groen in plaats van grijs, maar weet u niet waar u moet beginnen? Lever dan op zaterdag 5 of zaterdag 12 mei, tijdens de Week van ons Water, uw tuinbestrating in bij Jansen Hoveniers aan de Bremstraat 120A in St. Willebrord en u krijgt van ons een aantal tuinplantjes, een snoeischaar, organische mest én compost cadeau!

Meer weten?

Wilt u nu alvast meer weten over het onderhoud van uw tuin? Bekijk dan onze tuintips voor inspiratie. Heeft u vragen over deze actie of over de wedstrijd, neem dan gerust contact met ons op. Gaat u de uitdaging aan?

Op zoek naar meer inspiratie?