Jansen Hoveniers

Tuin op een dak

Om te genieten van een tuin, moet u buitenaf wonen. Of in ieder geval niet in de stad. Want voor een tuin is een flink perceel nodig. Is dat ook wat u altijd dacht? Dan heeft u het mis! Want een daktuin kan ook prima op een plat dak in de stad worden gerealiseerd. Heeft u een uitbouw tot uw beschikking of woont u in een penthouse? Dan kunt u het dak daarvan omtoveren tot een echte tuin op het dak!

Daktuin

Een tuin op een dak is veel meer dan een aangekleed dakterras. Het is een volwaardige tuin, maar dan op grotere hoogte. Daarvoor is wel expertise nodig. Want er moet rekening worden gehouden met de draagkracht van het dak én er moet een ontwerp worden gemaakt waarbij met een slimme constructie het gewicht van de daktuin op een evenwichtige manier wordt verdeeld. Bovendien moet de afvoer van regenwater perfect in orde zijn.

Ontwerp tuin op dak

Voor het ontwerpen van uw daktuin heeft u dus een partner nodig met veel ervaring en creativiteit. Jansen Hoveniers is zo’n partner. Wij hebben al talloze daktuinen gerealiseerd in heel Nederland, soms op unieke locaties. Daardoor weten we precies aan welke technische eisen uw daktuin moet voldoen en kennen we alle technieken en lichtgewicht materialen die van uw dakterras een echte tuin maken.

Tuin op dak beplanten

In een tuin horen natuurlijk planten. Houdt u van een strakke beplanting, met geometrische vormen en rechte lijnen? Of mag het wel wat meer organisch zijn, met bijzondere vormen en veel bloeiende bloemen? Onze experts weten precies welke planten, struiken en zelfs bomen goed gedijen op een daktuin. Zelfs het integreren van een waterpartijtje is mogelijk.

Ontdek de mogelijkheden

Wilt u ook een tuin op uw dak? Bekijk dan de inspirerende voorbeelden van daktuinen die Jansen Hoveniers eerder al heeft ontworpen of maak meteen een afspraak. Wij laten uw tuindroom tot leven komen. Ook wanneer die zich op grote hoogte bevindt!

Daktuinen | Jansen Hoveniers

Daktuin

Geniet van een tuin op een hoog niveau!
Vergroot uw woonoppervlak met een daktuin van Jansen Hoveniers.

Wilt u ook een tuin
die uw zinnen prikkelt?

wij ontwerpen uw droomtuin!

Meer weten over onze unieke tuinen?

Wij inspireren u graag!