Meteen een volle tuin? Kies voor plantmatten!

Het hele jaar door genieten van een tuin die lekker vol staat met groene planten, dat wil iedereen wel! Alleen… het aanplanten van jonge bodembedekkers is tijdrovend: niet alleen moeten er tien planten per vierkante meter worden geplant, het duurt ook nog eens minstens een jaar voordat de bodem écht bedekt is. In dat eerste jaar groeit er dus nog onkruid. Dit ongemak kunt u voorkomen door gebruik te maken van plantmatten. 

Meteen groen

Een plantmat kunt u vergelijken met een grasmat. Het is een mat vol met bodembedekkers die uw tuin het hele jaar lekker groen houden. De planten zijn al volgroeid op het moment dat de plantmatten worden aangebracht in uw tuin, dus onkruid wieden is ook het eerste jaar niet nodig. Binnen een uur hebt u een tuin vol met volwassen, groene planten! 

Diverse kleuren en soorten

Er zijn plantmatten met verschillende soorten planten. Want smaken verschillen! Daarom heeft u de keuze uit bodembedekkers in diverse kleuren en soorten. Soorten zonder bloemen, zoals hedera of sedum – die laatste soort kunt u ook als dakbedekking gebruiken – maar ook planten die in het bloeiseizoen wel bloemen krijgen, zoals geraniums. 

Plantmatten voor uw tuin

Wilt u een nieuwe tuin laten ontwerpen door Jansen Hoveniers? Of wilt u een deel van uw tuin herinrichten? En wilt u het meteen lekker groen hebben? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van plantmatten. U heeft binnen de kortste keren de tuin van uw dromen. 

 

Altijd op de hoogte van de laatste tuintips en -trends

Op zoek naar meer inspiratie?