Een groen dak: duurzaam en comfortabel

Bij Jansen Hoveniers leggen we tuinen aan. Dat doen we niet alleen op de grond, maar ook op daken van gebouwen. Een mooi aangekleed dakterras of een daktuin, bijvoorbeeld. Maar ook een volledig groen dak is mogelijk. Dat is niet alleen mooi om te zien, maar ook buitengewoon duurzaam! 

Sedumdak

Een groen dak wordt voorzien van vetplanten, ook wel sedum genoemd. Er zijn verschillende soorten en kleuren sedum, dus hoe uw groene dak er precies uit gaat zien, bepaalt u helemaal zelf. Overigens kan een sedumdak zowel op een plat als een schuin dak worden gerealiseerd. Zolang de dakconstructie stevig genoeg is, is het dak geschikt om sedum op te plaatsen!

Voordelen sedumdak

Een sedumdak heeft tal van voordelen. Zo gaat uw dakbedekking veel langer mee omdat hij niet slijt: hij wordt immers niet meer blootgesteld aan invloeden als zonlicht. Daarnaast kent een sedumdak sterk isolerende eigenschappen. U bespaart dus op uw energiekosten én uw huis wordt er een stuk behaaglijker door! 

Biodiversiteit

Maar een sedumdak heeft niet alleen voordelen voor u zelf. U draagt met een groen dak ook bij aan de biodiversiteit in de stad, omdat in een sedumdak allerlei insecten leven die weer vogels aantrekken. En, heel belangrijk: met een sedumdak ontlast u de riolering. Want regen die op het dak valt, wordt grotendeels opgenomen door de planten. Het water dat de planten niet nodig hebben, gaat uiteindelijk wel het riool in, maar pas lang na de bui. Zo draagt uw groene dak bij aan een oplossing voor de wateroverlast die steeds vaker ontstaat na hevige regenbuien.

Uw sedumdak

Wilt u zien hoe het onderhoud van een sedumdak in z’n werk gaat? Bekijk dan in deze video hoe de vakmensen van Jansen Hoveniers dat aanpakken. We vertellen u uiteraard ook graag hoe wij uw dak groen en duurzaam kunnen maken! Neem gerust contact op voor meer informatie.

 

Altijd op de hoogte van de laatste tuintips en -trends

Op zoek naar meer inspiratie?