Thee uit eigen tuin

Niets zo lekker als relaxen met een heerlijke kop thee. En van dat kopje thee geniet u nóg meer wanneer het uit uw eigen tuin komt. We zetten de beste planten voor zelfgekweekte thee voor u op een rijtje!

  • Camellia Sinensis: dit is dé theeplant waarvan zowel witte, zwarte als groene thee wordt gemaakt. Om hier lekkere thee van te maken, moet u de geoogste blaadjes wel eerst drogen. De meeste moderne ovens hebben een speciale droogstand die u hier prima voor kunt gebruiken! 
  • Munt: een van de bekendste kruiden voor thee. Simpelweg een paar takjes afknippen en in heet water leggen, een paar minuten laten trekken en voilá: heerlijke muntthee! Extra lekker met honing.
  • Kamillethee is lekker zacht van smaak. Fijn wanneer u last heeft van een zere keel! U kunt kamillethee maken van zowel verse als gedroogde bloemen van de kamilleplant. 
  • Citroenverbena en citroenmelisse zijn allebei geschikt om thee van te maken. De smaak van citroenmelisse is wat subtieler, die van de verbena juist wat sterker. 
  • Heeft u een appelboom? Ook stukjes appel geven uw thee een heerlijke smaak. Let er wel op dat de appel na verloop van tijd ‘smelt’. Houdt u hier niet van, zeef de thee dan voor het drinken. 
  • Honingkruid – ook wel bekend als stevia – geeft een zoete smaak aan uw thee. Enkele gekneusde bladeren door uw thee en suiker wordt overbodig! 

Theetuintje

Wilt u uw eigen theetuintje aanleggen? Bij Jansen Hoveniers kunnen we u precies vertellen welke planten geschikt zijn en hoe u ze moet verzorgen. Zo geniet u van de lekkerste thee uit eigen tuin!

Altijd op de hoogte van de laatste tuintips en -trends