Kleur in uw tuin. Ook in de winter!

In de zomer genieten we allemaal van een groene, kleurrijke tuin dankzij alle bloemen en planten die dan bloeien. Helaas is de kleur in november uit de meeste tuinen verdwenen, zodra de laatste herfstbladeren zijn gevallen. Het kán ook anders. Met deze planten geniet u ook in de winter van kleur in de tuin!

Toverhazelaar
Deze plant, in het Latijn Hamamelis geheten, bloeit prachtig van december tot maart. De bloemen komen aan de kale takken en zijn winterhard: bij strenge vorst, mist of regen krullen de blaadjes op; wanneer het weer is opgeklaard komt de mooie bloem weer tevoorschijn. Deze bloemen ruiken heerlijk.

Skimmia
Welbekend is natuurlijk de skimmia. Deze plant doet het niet alleen goed in kerststukjes, maar ook als struik in uw tuin.

Helleborus of kerstroos
Ook dit plantje wordt vaak in kerststukjes gebruikt. Het witachtige plantje kan zelfs in de sneeuw groeien! Bescherm ze wel goed tegen slakken. Die zijn dol op deze mooie winterbloeier.

Rotsheide
Deze plant heeft in de winter mooie paars-rode bladeren en bloeit al vroeg in het voorjaar. De kelkvormige, witte bloemetjes hangen dan in trosjes naar beneden. Een voordeel van deze plant is dat hij zelfden gesnoeid hoeft te worden.

Mahoniestruik
Deze struik bloeit in de winter en de bloemen ruiken heerlijk naar honger. In de winter is dit eigenlijk de enige groenblijvende heester die u op afstand kunt ruiken! Vanaf begin december tot eind februari geniet u van deze prachtige bloemen.

Uw wintertuin
Wilt u ook in de winter genieten van kleur in de tuin? Neem dan contact op met Jansen Hoveniers. We inspireren u graag met een uitgekiend tuinontwerp, zodat ook uw tuin kan veranderen in een kleurrijk winterwonderland!

Altijd op de hoogte van de laatste tuintips en -trends