Jansen Hoveniers

Voorbeelden inrichten dakterras

Een dakterras is een heerlijk bezit. U kunt er urenlang genieten van een prachtig uitzicht, terwijl u in alle privacy een kopje koffie drinkt, bijkletst met vrienden of de zon langzaam over uw woonplaats ziet zakken. Op een dakterras komt u pas écht tot rust. Maar het inrichten van een daktuin kan een hele uitdaging zijn.

Aanleggen dakterras

Allereerst is het belangrijk om u te verdiepen in de draagkracht van uw dakterras. Want genieten van uw dakterras is fijn, maar niet wanneer het leidt tot problemen en lekkages op de ruimte die eronder ligt. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om overbelasting van uw dakterras te voorkomen, bijvoorbeeld door het gebruik van vloerdelen die met een ingenieus systeem het gewicht optimaal verdelen. Is uw dakterras eenmaal goed aangelegd? Dan kan het grote inrichten beginnen!

Inrichten dakterras

Hoe u uw dakterras inricht, is helemaal aan u. Is uw stijl strak en modern? Of houdt u meer van een organische en natuurlijke omgeving? Wat u ook mooi vindt: u kunt uw dakterras volledig naar uw unieke smaak inrichten. Er zijn tegenwoordig veel lichtgewicht plantenbakken op de markt in alle soorten en stijlen, die ervoor zorgen dat uw dakterras mooi groen wordt. U kunt werken met planten, maar ook struiken, bamboe of zelfs bomen behoren tot de mogelijkheden. Houdt u van water? Dan kan ook een kleine waterpartij onderdeel worden van uw dakterras.

Voorbeelden dakterras

Met zo’n inrichting wordt uw dakterras eigenlijk een volledige daktuin: een stukje groen in de stad, maar dan een heel stuk boven de grond. Bij Jansen Hoveniers hebben we veel ervaring met het aanleggen van dakterrassen en daktuinen in heel Nederland. Wilt u inspiratie opdoen? Bekijk dan onze voorbeelden voor het inrichten van een dakterras. Liever meteen actie ondernemen? Maak een afspraak en ontdek de mogelijkheden voor het inrichten van uw eigen, unieke dakterras!

Daktuinen | Jansen Hoveniers

Daktuin

Geniet van een tuin op een hoog niveau!
Vergroot uw woonoppervlak met een daktuin van Jansen Hoveniers.

Wilt u ook een tuin
die uw zinnen prikkelt?

wij ontwerpen uw droomtuin!

Meer weten over onze unieke tuinen?

Wij inspireren u graag!